Kruiden, probiotische micro-organismen en essentiële oliën zijn vaak onderschatte remedies die kunnen helpen om de behoefte aan antibiotica te verminderen.

cdVet houdt zich al meer dan 20 jaar met deze problematiek bezig en is gespecialiseerd in puur natuurlijke concepten om het gebruik van antibiotica te verminderen..

In de natuur eten dieren vaak selectief kruiden, wortels, enz. die ingrediënten bevatten die belangrijk zijn voor het immuunsysteem. Binnen gehouden dieren hebben geen toegang tot kruiden, wortels en een verscheidenheid aan planten. Vooral op het gebied van natuurlijke ingrediënten leiden deficiëntieverschijnselen vaak tot gezondheidsproblemen of gevoeligheden die op een natuurlijke en oorzaakgerelateerde manier kunnen worden verminderd.

cdVet heeft zich gespecialiseerd in het leveren van precies deze ingrediënten aan de dieren, volgens het motto: Als het dier niet bij de kruiden kan, dan brengt cdVet de kruiden naar het dier. Op deze manier kan cdVet de boer helpen om het gebruik van antibiotica tot 80% te verminderen.

Zeg met trots: "Antibiotica op een natuurlijke manier vermijden - ik doe mee!"

Vet4Institute

Hier willen we de effecten van ons gezondheidsconcept voor je illustreren. Alle bevindingen die we uit onze tests halen, worden op dit platform gepubliceerd. Bijvoorbeeld: Studies naar de effecten van onze MicroAgrar MK op de lactatie bij koeien of hoe economisch rendabel het voergebruik kan zijn wanneer TurboBronchial wordt gebruikt in de mesterij. Hier vindt u niet alleen informatie over alle afgeronde resultaten, maar ook over actuele resultaten.

Bent u op zoek naar studies over paarden, honden of katten? Ook geen probleem. Neem een kijkje en ontdek onze studies. Als u geïnteresseerd bent in een studie / partnerprogramma, neem dan contact met ons op.

Onze vakgebieden

Darmflora

Het oude gezegde "Gezondheid zit in de darmen" geldt niet alleen voor ons mensen, maar ook voor dieren. Een intacte darmflora maakt het voor ziekteverwekkende micro-organismen aanzienlijk moeilijker om de darmen te koloniseren. Dit verlaagt op zijn beurt ook de kiemdruk in de stal, omdat er minder ziekteverwekkende kiemen worden uitgescheiden. Een gezonde darm is daarom bijzonder belangrijk om dieren gezond te houden. Dit probleem is met name ernstig voor jonge dieren waarvan het immuunsysteem nog niet volledig ontwikkeld is en die blootgesteld worden aan specifieke stress door micro-organismen die nieuw voor hen zijn als gevolg van het herhuisvesten. Daarom is het verlagen van de kiemdruk en daarmee de ontwikkeling van een gezond darmmilieu een topprioriteit. De veelgebruikte antibiotica kunnen de gezonde darmflora echter ernstig beschadigen of de ontwikkeling ervan verhinderen, wat naast wachttijden en kosten ook verdere gezondheidsproblemen veroorzaakt. Vooral bij pluimvee bepaalt darmgezondheid de winstgevendheid van het koppel en is het een voorwaarde voor economisch succes.

Uiergezondheid als succesfactor

Een gezonde uier is van fundamenteel belang voor de rentabiliteit van de melkveehouderij, maar ook voor het welzijn van elke individuele koe. Omgekeerd leiden uierproblemen tot een aanzienlijke aantasting van het dierenwelzijn en tot pijnlijke economische verliezen in de melkveehouderij.

Verzorging en hygiëne

Een van de belangrijkste maatregelen om mastitis te voorkomen is goede uierverzorging en -hygiëne. Het aantal kiemen op de speenhuid kan effectief worden verminderd door geschikte hygiënemaatregelen. Afhankelijk van de mastitisverwekker kan op deze manier volgens het DLG-testcentrum tot 90 procent van de nieuwe infecties worden voorkomen. Stalmanagement levert ook een belangrijke bijdrage aan het voorkomen van mastitis. Dit omvat hygiënische melkprocedures, verbeterde speenconditie, netheid van de stal, melkstal en melkapparatuur en een volledige controle van de kuddegegevens.

Luchtwegen

De meeste bedrijven hebben de grootste prestatiereserves in de ademhalingswegen. Een optimale conditie van de luchtwegen en dus een optimale ademhaling hebben een positief effect op de voederconversie en -opname. Met een optimale conditie van de luchtwegen is de gevoeligheid voor luchtweginfecties laag. In de natuur zou het dier essentiële oliën opnemen via de verse planten. In stallen is dit nauwelijks gegarandeerd. De werkzame stoffen in etherische oliën zijn vooral belangrijk voor de conditie van de luchtwegen, maar ook voor de spijsvertering. Het reinigen van de luchtwegen is vooral belangrijk gezien het hoge niveau van ziektekiemen en stof in stallen.

Mineralen

De wet van het minimum "Elk organisme kan zijn genetisch potentieel alleen benutten in de mate die wordt toegestaan door de kleinste hulpbron die beschikbaar is." Deze uitspraak werd gedaan door Justus von Liebig (1803-1873) in zijn "Wet van het Minimum". Het is vandaag de dag nog steeds geldig. Ontwikkelingen in de industriële veeteelt hebben echter geleid tot het gebruik van veel kunstmatige bestanddelen in diervoeding. Vanuit economisch oogpunt zijn deze vrij goedkoop, maar vanuit het oogpunt van het dierlijke organisme zijn ze niet echt bruikbaar. Elke stof die aan het organisme wordt aangeboden (basisvoer, krachtvoer, mineraalvoer, medicijnen, verzorgingsstoffen, etc.) moet worden opgenomen, gemetaboliseerd, getransporteerd en weer afgebroken. Het kan echter alleen stoffen van organische oorsprong daadwerkelijk gebruiken. Stoffen van anorganische of synthetische oorsprong kunnen weliswaar worden opgenomen en getransporteerd, maar ze kunnen slechts in beperkte mate door het organisme worden gebruikt en belanden meestal in de lever of de huid, omdat de afbraak en uitvoer ervan meer tijd vergen.

Die meisten Getreidearten wie Wintergerste, Roggen und Winterweizen werden im Herbst ausgesät.

Nach der Einteilung in Wirtschaftssektoren gehört die Landwirtschaft zur Urproduktion (primärer Sektor). Im weiteren Sinn gehören zur Landwirtschaft auch Forstwirtschaft, Gartenbau einschließlich Zierpflanzen- und Gemüsebau, Obstbau sowie weitere Bereiche wie Fischerei, Jagd und landwirtschaftliche Nebengewerbe

Unter Landwirtschaft wird die wirtschaftliche Nutzung des Bodens zur Erzeugung von pflanzlichen und tierischen Produkten verstanden. Man spricht auch vom Ackerbau und der Viehwirtschaft.

Die Bundesregierung verfolgt das Ziel, die landwirtschaftliche Produktion stärker als bislang an den wirtschaftlichen, sozialen und ökologischen Prinzipien der Nachhaltigkeit auszurichten.

Die Landwirtschaft umfasst den Ackerbau, Obstbau, Gemüsebau, Weinbau und Hopfenbau, die Grünlandnutzung sowie die Rinder-, Schweine- und Geflügelhaltung und Zucht.

AloeVera Drank 500 ml AloeVera Drank 500 ml
Stk
AloeVera Drank 500 ml
AloeVera Drank

Inhoud: 0.5 Liter (€ 41,90* / 1 Liter)

€ 20,95*
Amber Glazen Fles 100 ml
Stk
Amber Glazen Fles 100 ml
Amber Glazen Fles

€ 1,20*
ArthroGreen Gewrichtsfluid 200 ml ArthroGreen Gewrichtsfluid 200 ml
Stk
ArthroGreen Gewrichtsfluid 200 ml
ArthroGren Gewricht vloeistof

Inhoud: 0.2 Liter (€ 129,75* / 1 Liter)

Varianten van € 21,95*
€ 25,95*
BioClean Intensief Reinigingsconcentraat  25 L
Stk
BioClean Intensief Reinigingsconcentraat 25 L

Inhoud: 25 Liter (€ 10,71* / 1 Liter)

Varianten van € 118,94*
€ 267,75*
BronchialVital vloeibaar 1 L
Stk
BronchialVital vloeibaar 1 L
BronchialVital, vloeibaar 5 liter

€ 57,73*
cdDes 1 L cdDes 1 L
Stk
cdDes 1 L

Varianten van € 5,95*
€ 14,95*
Dispenser voor Olieflessen
Stk
Dispenser voor Olieflessen
Dispenser voor Olieflessen

€ 0,85*
Dosierspender Dosierhub 30ml
Stk
Dosierspender Dosierhub 30ml

€ 7,74*
Drencher 300ml
Stk
Drencher 300ml
Drencher 300ml

€ 19,90*
Eingabe-Dosierspender  2 ml je Hub
Stk
EnteroVet 1 L
Stk
EnteroVet 1 L
EnteroVet

€ 55,64*
EnteroVet Gevogelte 1 L
Stk
EnteroVet Gevogelte 1 L
EnteroVet Gevogelte

€ 106,47*